zaterdag 12 januari 2008

ReCoRD LaBeL biedt gratis downloads aan

Wie de downloadrevolutie een beetje volgt, weet dat het voor platenmaatschappijen vandaag zeer moeilijk is om geld te verdienen aan muziek. De meeste muziek is namelijk, al dan niet legaal, gratis via internet te verkrijgen.

Het antwoord op dat probleem komt nu misschien van ReCoRD LaBeL. Die site is opgericht door Peter Rojas en Josh Deutsch, die beiden voor platenmaatschappijen werken. Wat inhoud en vormgeving betreft, heeft ReCoRD LaBeL het uiterlijk van een muziekblog. Het is echter ook een platenmaatschappij. Grote namen als Bloc Party, Public Enemy en Justice hebben er al een eigen artiestenpagina met een biografie én gratis downloads. Daarnaast wil ReCoRD LaBeL ook zeer veel jong talent promoten.

Om deze beloftevolle methode waar te maken, werkt de site samen met een aantal andere platenfirma's, waaronder Warp en Kompakt. Of de strategie van ReCoRD LaBeL zal werken, moet de toekomst uitwijzen. Het ziet er in alle geval naar uit de de muziekindustrie in deze richting aan het evolueren is. Deze week lekte zelfs uit dat een grote groep als Coldplay van zijn contract met EMI afwil, omwille van de downloadrevolutie.

Welkom op Linke Trends

Ik heet je van harte welkom op Linke Trends!

Voortaan zal je op deze blog wekelijks een tip of bespreking kunnen lezen van interessante sites, trends of ontwikkelingen op het internet. Dat kunnen zowel nuttige als minder nuttige dingen zijn.

Veel plezier ermee!