vrijdag 18 januari 2008

Amerikaans aartbisdom lanceert online offerande

Het Amerikaanse aartsbisdom Cincinnati in de staat Ohio heeft met catholiccincinnati.org een website gelanceerd waarop gelovigen online offerandes kunnen uitvoeren. De belangrijkste bedoeling van de site is meer geld in het laatje brengen. Volgens het bisdom moet dit virtuele alternatief voor de collecteschaal ervoor zorgen dat de gelovigen tijdens de mis niet meer aan geld hoeven te denken. Ze kunnen zich dan ten volle richten op hun godsdienstige bezigheden.


(afbeelding van catholiccincinnati.org)

Het initiatief van Cincinnati werkt dubbel. Wie door omstandigheden een dienst moet missen, kan toch zijn donatie doen. Mensen die online al gaven, moeten dat in de mis niet meer doen. Zij kunnen dan een kaartje afgeven met de melding 'ik gaf al online'.

Mocht de website succesvol blijken, dan krijgt dit initiatief ongetwijfeld navolging en gaan meer geloofsgemeenschappen de commerciële toer op. Als mensen dan voortaan online hun donatie aan de Kerk kunnen doen, blijven er nog maar bitter weinig dingen over die niét via internet te koop zijn.