maandag 28 januari 2008

Online gokken is nieuwe jongerentrend

Steeds meer jongeren vinden de weg naar het internet om er te gokken. Vooral online pokeren is een hype. Het onderwijsblad Klasse pakt vandaag overigens uit met cijfers waaruit blijkt dat twee op de vijf jongeren al eens voor geld hebben gespeeld. Dat kan met ook met krasbiljetten zijn.



Bij Klasse luidt het echter dat vooral het (online) pokerspel aan een sterke opmars bezig is. De bedragen waarvoor gespeeld wordt, lopen in sommige gevallen al aardig op. Gemiddeld geven jonge spelers 6,5 euro per maand uit online. Bij oudere tieners kan dat bedrag echter oplopen tot 40 euro. De gemiddelde leeftijd waarop het gokken begint, is elf jaar en acht maanden, wat toch zeer jong is.

Via een stappenplan geeft Klasse tips aan scholen en leraren om de gokcultuur in de klas te doorbreken. Ze reiken ook adviezen aan voor de aanpak en preventie van gokken. Ouders vinden een aangepast stappenplan op de website van Klasse. Dit lijkt me zeer hard nodig om dit probleem op te lossen. Je kan immers niet constant controleren wat je kind online doet. Het stappenplan biedt een goed overzicht van wat ouders wél kunnen doen.

Bron: Klasse