woensdag 23 januari 2008

Nintendo's Wii richt veel schade aan

Iedereen heeft op TV al wel eens reclame gezien voor Wii, de nieuwste spelconsole van Nintendo. Met de Wii kan je, door de speciale joystick, bijzonder actief aan een spel deelnemen. Wie dacht dat gamen veel slapper entertainment biedt dan zwemmen tussen haaien of een buitenwipper voor homo uitschelden, komt bedrogen uit. De website www.wiihaveaproblem.com laat namelijk zien dat sommigen zich bij het spelen met een Wii-console moeilijk kunnen inhouden en best veel schade aanrichten.



Je vindt er lijstjes van de meest onmogelijke zaken die schade opgelopen hebben bij een rondje Wii. Het leuke aan deze site is de ludieke manier waarop het wordt voorgesteld. Je kan zelf je eigen selectie maken door op 'latest damage', 'damage report', 'highest rated' of 'most commended' te klikken. Wie op de site komt, wordt zelfs aangespoord om zijn eigen 'Wii-schade' te fotograferen en zijn verhaal door te sturen.

Deze site is een aanrader omdat hij tegelijk grappig en informatief is. In het beste geval zet hij Wii-eigenaars aan tot voorzichtigheid. Wie geen Nintendo Wii bezit, denk misschien twee keer na vooraleer hij er een aanschaft.