maandag 4 februari 2008

Microsoft en Google botsen over Yahoo!

Vorige week bood de softwaregigant Microsoft maar liefst dertig miljard euro voor de zoekmachine Yahoo! . Die andere zoekrobot, Google, is daar niet over te spreken en heeft Yahoo! zijn steun toegezegd om het miljardenbod af te slaan.

In een open brief zegt Google dat Microsoft met zijn overnamepolitiek de kernwaarden van het internet, openheid en innovatie, bedreigt. Microsoft zegt daarover dat het met een overname van Yahoo! juist de dominante positie van Google inzake zoekactiviteiten en internetreclame wil doorbreken.

Door de ruzie tussen Google en Microsoft speculeren analisten nu al wild over een samenwerking tussen Google en Yahoo!. Ze sluiten ook niet uit dat andere geïnteresseerden een bod zullen doen op Yahoo!. Vooral de naam News Corp van Rupert Murdoch valt daarbij.

Vooral op de Amerikaanse markt zou een overname door Microsoft voor Google een serieuze slag zijn. In de Verenigde Staten is de marktpositie van Yahoo! namelijk vergelijkbaar met die van Google in Europa.

Bron: De Morgen (1) , De Morgen (2)

2 opmerkingen:

Neel zei

Ik vind dit wel een interessant onderwerp. Ik ben eens benieuwd wie yahoo! uiteindelijk zal overnemen..

Nele

Veronique zei

Mij maakt het niet uit wie Yahoo! in het bezit heeft, zolang we maar vrij informatie kunnen opzoeken, zonder enige vorm van censuur gelijk in bepaalde (communistische) landen.

Groetjes